07 d’agost 2008

El fotògraf

Autor: Òscar Palazón
Editorial: Alisis

L’Enric recupera d’un antiquari un quadern de viatge que canviarà la seva vida. El dietari revela una informació espantosa:la història de Sebastià, un català que va ser obligat a fotografiar presos i oficials nazis en posicions eròtiques al camp de concentració de Mauthausen. L’Enric, un apassionant de la fotografia, vol fer justícia i, a partir de les pistes que li proporciona el quadern comença la seva recerca.
De la contracoberta
...........................
A la contracoberta també diu: basada en fets reals.
Siguin quins siguin els fets reals i quins els imaginats son tots prou esgarrifosos, tant el passat com el present mostren la seva cara més cruel.
La novel·la té un ritme ràpid que desseguida te'l fas teu i vols saber més. I perquè, i com, i quan, i qui, i què. Moltes preguntes que de mica en mica van tenint resposta. Bé, algunes, perquè no trobareu respostes a tots els vostres dubtes, i no sabreu mai què és real i què imaginat.
Potser és millor així i sempre podrem pensar que la part més crua i dura és la imaginada. O potser no.
Un final inesperat, imprevisible, obert, volgut així per l'autor.
He necessitat uns quants dies per païr-lo.
Us el recomano precisament per això, perque és una lectura que entra ràpida però es queda dins uns quants dies, remou la vostra consciència i us fa pensar per poder assimilar el que heu llegit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies de nou, Núria. M'alegro que t'hagi agradat.

Unknown ha dit...

A mi també em va agradar força.