21 de gener 2008

La carretera

Autor: Cormac MacCarthy
Traductor: Luis Murillo
Editorial: Circulo de lectores
2006

Vaig llegir les 236 pàgines d’aquest llibre amb l’estómac i el cor encongits per l’angoixa.

Un pare i el seu fill caminen per un món gris i ple de cendra, sense veure el sol, tant sols una trista llum lletosa pinta cada matí l’horitzó.
Dins un carretó de supermercat les seves minses pertinences que defensen dels altres, els dolents.Cases cremades, cotxes cremats i abandonats, cadàvers arreu, arbres i camps ofegats per la cendra, la mort al aguait darrera cada corba de la inacabable carretera. Fam, dolor, tristesa, soledat, desesperació.De tant en tant, petits oasis on refugiar-se que no fan si no allargar l’agonia. Frases despullades de qualsevol adjectiu innecessari, paràgrafs curts i contundents, una història dura, molt dura.Malgrat tot una petita flama d’esperança ....
Magnifica novel·la, no us deixarà pas indiferents.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Uf, pues a mi este no me gustó nada y eso que levanta pasiones. Indiferente no deja a nadie o gusta mucho o no gusta nada. Ya veo que te gusta el McCarthy, le has dado 5 estrellas a los dos que te has leido!!!! El problema que yo le vi a este libro es que no tiene ningún punto de giro, se mantiene igual de principio a final y no es que no me gusten los experimentos, pero en este caso no me convenció.