20 de novembre 2010

Tres històries europees

La Butxaca
238 pàg.

Pingüins
Una - La història de Piiter i Py  
Elisa Kiseljack.
Aquestes són les tres històries que conté aquest llibre, tres històries ben diferents que comparteixen el dolor dels seus protagonistes. A la primera un metge es menystingut pels seus col·legues a causa de les seves novedoses teories. A Una ..., un jueu que va sobreviure a l'estada a Oswiecim, visita el camp uns anys més tard i s'enfronta als records. Dues històries corprenedores, cada una a la seva manera. 
Elisa K... és la més pertorbadora, no només per el que explica, si no per la manera com ho explica. Quan l'Elisa, ja adulta, recorda un dolorós fet de la seva infantesa, no pot enfrontar-se sola al record. 
Elisa K és la versió en cinema d'aquesta darrera història, aquest any ha estat guardonada al festival de San Sebastian amb el Premi Especial del Jurat.

L'estil de la Lolita és dificil de definir, si ho he de fer, peculiar és l'adjectiu que més s'hi adiu. Interessant, també. Hi ha vegades que m'agrada molt i d'altres em costa d'empassar. El que si que us puc assegurar és que no us deixarà indiferents. Llegiu-la!

***

1 comentari:

Màgia ha dit...

Coincideixo amb que l'estil de Lolita Bosch és peculiar, aquest llibre no l'he llegit però vaig conèixer l'autora amb "Elisa Kislejak" i em va impressionar.